FODSVED OG
SURE SOKKER

FODSVED OG
SURE SOKKER

ÅRSAGEN

ÅRSAGEN

At have svedige fødder er helt normalt, det er altså ikke kun dig, der oplever dette problem. Vi sveder alle sammen vores fødder, og det gør vi uanset, om vi sidder stille, eller bevæger os meget. Fodsved er altså noget, som forekommer helt naturligt. Undersøgelser viser faktisk, at mennesket i gennemsnit  pr. dag afgiver 2 til 4 cl sved omkring fødderne. Dette er naturligvis afhængig af den enkeltes aktivitetsniveau og svedproduktion.

Jeg har samlet en et par gode råd til, hvordan du undgår, at dine svedige fødder, strømper eller sko kommer til at lugte. Blot fordi man sveder fødderne, er det ikke ensbetydende med, at det behøver at lugte.

Hvornår det enkelte menneskes fødder, strømper eller sko begynder at lugte er meget individuelt. For nogle menneskers drejer det sig om få timer, hvorimod andre kan gå i dagevis uden at opleve lugtgener. Men faktisk er det slet ikke sveden, der lugter, den er nemlig blevet omdannet til smørsyre pga. af bakterier.

Men hvad er det egentligt, som får fødderne til at lugte?

Grunden til at fødderne eller dine sko kommer til at lugte skyldes primært 3 ting 

Mængden af fodsved
(Fra fødderne)

Et lukket miljø hvor bakterier kan trives
(Nede i skoen)

Den tid det tager bakterierne om at blive omdannet til smørsyre
(Fødderne og skoen)

 Sådan undgår du, at fødderne
og eller skoen lugter

Ved at følge nogle ganske simple råd, er du hjulpet godt på vej mod at mindske lugtgenerne. Men husk også at vælge de rigtige strømper og oprethold samtidig en god sko hygiejne. For uden den rette hygiejne er det helt underordnet, hvilke strømper og sko der benyttes. Derfor starter disse råd ved kernen, altså hygiejnen.

Hygiejne

Start altid dagen med en grundig vask af fødderne, aftør derefter sirligt dine fødder også mellem tæerne. Tæerne skal være helt tørre, før du stikker foden i strømpen.

Strømper

Brug strømper, der forhindrer at bakterierne udvikler sig. Bambus- eller merinouldstrømper er i denne forbindelse helt perfekte. Har du fodsvamp, vil jeg anbefale dig tåsokker fremstillet i bambus. Tåsokker er særligt fordelagtige, da de holder det tørt mellem dine tæer, i modsætning til almindelige strømper.

Sko

Brug en lugtfjerner, udviklet til sko til at neutralisere dine sko. Det hjælper ikke at købe nye strømper, hvis dine sko ikke er renset og fri for bakterier.  Hvis du bare har et par sko der lugter, kan lugten overføres til andre sko. Dette kan eksempelvis ske ved, at du skifter fra arbejdssko til løbesko uden at iklæde dig rene strømper.

Undgå at bruge en lugtfjerner, der blot skærmer duften. Men køb i stedet en, der neutraliserer bakterierne.

IQ sox har udviklet sin egen lugtfjerner, udviklet til sko, som er baseret på naturlige olier og uden brug af propan.

1111111